Тай Дзи Цюан – философия в движение с Ованес Будакян – 29 април

Автор: Пловдивски Културен Институт

Тай Дзи Цюан е обичан от десетки милиони практикуващи, които го разпространяват по целия свят. Той се превърна в най-популярния от всички китайски бойни изкуства, като осигурява забележителен принос за здравето на хората. Тай Дзи Цюан е един от скъпоценните камъни в света на китайските бойни изкуства. Изящен, внимателно структуриран и спокоен стил, същевременно запазил и бойните си аспекти, който се използва като метод за подобряване на здравето и лечение на определени заболявания. Тай Дзи Цюан се характеризира с плавни и отмерени движения, в него особено ярко е изразен оздравителния ефект на заниманията.

Идеален за всяка възраст, за начинаещи, физически неподготвени хора, а също и за хора, които имат проблеми със ставите или гръбначния стълб. Има силно изразени положителни ефекти върху здравето, като укрепване на костната и мускулната система, заздравяване на психиката, подобряване на имунната система и силно подчертан анти-стрес ефект.

Комплексът движения Тай Дзи Цюан не изисква специална физическа и психическа подготовка и е достатъчно лесен за овладяване. В сравнение с другите стилове Тай Чи, той в по-голяма степен е насочен към оздравяване, подобряване на здравето. На основата на този стил могат да се изучават и по-сложни комплекси от движения Ушу (китайски бойни изкуства), да се достигне до тайната за управление на вътрешната концентрация и работа с енергията (Ци гун). Получавате сериозна тренировка на тялото по издръжливост, сила, гъвкавост.

Учените от Харвард за Тай Чи:
Тай чи е китайско бойно изкуство, което съчетава поредица от плавни, грациозни движения, наподобяващи медитация в движение. Упражненията се изпълняват бавно и внимателно, с голяма концентрация. Практиката е подходяща за хора от всички възрасти и във всякаква физическа форма. Най-ценното тук е вниманието към баланса, който е един от основните фактори на добрата форма и нещо, което губим с годините, коментират учените от Харвард. Вие също можете да усвоите този баланс.

Акценти на семинара – теория и практика:
Ще се запознаете с една от най-цялостните и хармонични практики в бойните изкуства – Тай Дзи Цюан, която е едновременно и практика за себепознание, самоусъвършенстване и естествено оздравяване.
Ще надникване в източното разбиране за човека и неговото здраве и как да прилагате тези знания в практиката.
Ще разберете как да придобиете умения и навици.
Ще усвоите цялостен комплекс от упражнения – Ци Гун.

Програма:
Ци гун комплекс.
Базис и основни принципи на Тай Дзи.
Традиционна 9 позиционна форма на фамилия Чън
Как да приложим Тай Дзи за самоотбрана.

Гост-лектор и обучител: Ованес Будакян
Ованес започва занимания с бойни изкуства (Киокушинкай карате) още като дете в първи клас през 1985 г. по препоръка на баща си. От тогава до 1996 година преминава през занимания с Окинава Карате, Джудо, Бокс, Шаолин, Да Дао стилове. През 1996 г. започва заниманията си с Ци Гун, а две години по късно (1998 г.) и занимания с Тай Чи, с което продължава и до ден днешен. Присъствал е на множество семинари с различни майстори и поддържа контакт с тях. Инструктор с 20 годишен практически и педагогически опит. „С повече от 30 години опит в бойните изкуства имах възможноста да изпитам различните ползи за здравето и дисциплината, които бойните изкуства дават. Реших, че е дошъл момента да споделя всичко това и начина, по който го постигнах.“, споделя Ованес

Такса участие: 30 лв.
Бонус: Доведи приятел – 50 лв. (двоен билет)
Гарантирайте своето участие с предварително записване и заплащане на 50% от сумата.

  Свързани статии