Страница 1 от 1 1


Тай-Чи – хармония в бойното изкуство

Автор: Екатерина Иванова

Ако търсите нещо, което да ви провокира да се почувствате живи, да мотивира и събуди всяка клетка в себе си, то изберете Тай чи!

Древното китайско изкуство ни учи на медитация, дарява ни здраве, внедрява хармонията в ежедневието и ни превръща във висша форма на живот!

Началото на Тай-чи започва в Древен Китай, през XV век. Практикува се в манастира Шаолин, а в миналия век през 1980 година, става популярно и в Западния свят. Днес Тай чи мери славата си с йога и се нарежда втори по брой привърженици в САЩ.

Прочети

Тай чи – юмрукът на великия предел

Автор: Екатерина Иванова

Китайското бойно изкуство Тай чи, 太极拳, в превод означава „юмрукът на великия предел“.

Днес този спорт е практикуван заради лечебната сила, с която дарява всеки решил да го опита. Няма да сгрешите и ако го наречете спорт за самоотбрана или медитация в няколко движения.

За да се докоснете до истинската му същност трябва не само да го гледате, но и да практикувате, а също така и да постигнете вътрешен мир и вдъхновение! ...

Прочети

Тай Дзи – една необятна Вселена, в която откриваш себе си

Автор: Диляна Петрова

Да „плуваш“ в простраството, докато си здраво стъпил на земята, да достигнеш до Нирвана, в състояние на пълна концентрация, да откриеш себе си там, където най-малко очакваш – силата на Тай Дзи Цюан.

Изящен, фин и чувствен, закодирал в себе си тайните на човешката психология, Тай Дзи Цюан омагьосва със своята мистика десетки милиони души...

Прочети

Тай Чи - Ползи за здравето

Автор:

Тази лека форма на упражнение може да ви помогне да поддържате силата, гъвкавостта и балансът си. Също така може да бъде перфектната дейност за остатъка от живота ви.

Тай Чи често бива описвано като „медитация в движение“, но също може да се нарече „лекарство в движение“. Има все повече доказателства, че тази практика за духа и тялото, която произлиза от Китай като бойно изкуство, има стойност и при лечението или предотвратяването на много здравословни проблеми. Можете да започнете, дори и да не сте в най-добра форма или най-добро здраве...

Прочети

Тай Дзи Цюан - История

Автор:

Тай Дзи Цюан или като Тайчи Чуан (на китайски 太極拳 – „юмрукът на великия предел”, тайдзи, цюен - юмрук,военна тактика) е китайско бойно изкуство от семейството на вътрешните стилове на Ушу, заедно с Ба гуа джан и Син И цюан.

Официалната теза възприема за основател на това бойно изкуство полулегендарния Джан Санфън (12 век). Най-ранният от известните учители, преподавали бойно изкуство с името тайдзицюан, бил Чън Линси, пришълец от окръг Шъсиен, провинция Анхуй. Бойното изкуство на свой ред, той получил от господин Хан Гунюе, сведения за когото не са запазени...

Прочети
Страница 1 от 1 1