Едмонт Будакян

single img

Едмонт Будакян

Да се учиш от най-добрия в света е вдъхновяващо!

Как започна всичко

Както всяка любов, така и тази към бойните изкуства идва ненадейно. Едва на крехката 7-годишна възраст, Едмонт Будакян открива страстта си към бойните изкуства, докато през 1998 година, не се влюбва в китайското древно бойно изкуство – Тай Дзи.

„Трудно е да се опише енергията, докато практикуваш Тай Дзи – тя трябва да се усети. Именно това усещане ме покори – да си в плен на свободата!“, споделя Едмонт Будакян.

Първите си крачки в този необятен свят му помага да направи пионера в България – Красимир Димитров-Китаеца. На негов семинар, майстор Будакян е впечатлен от деликатните, фини и завладяващи движения, които го вдъхновяват вече 20 години. През школата на Едмонт Будакян се обучават стотици любители на бойните изкуства, запалва искрата на вдъхновение и у всеки, посетил неговите семинари и практики в България и чужбина.

Някои срещи те определят за цял живот

Някои хора казват, че в живота няма случайни срещи. Именно толкова специална е и тази, между Едмонт Будакян и майстор Чън Бин – известен като „Големия Дракон“, пряк потомък на създателя на Тай Дзи Цюан!

„Да черпиш знание и опит от извора на бойното изкуство, което те е пленило до живот, е безценен дар. Да се учиш от най-добрия в света е вдъхновяващо!“, разказва Едмонт Будакян.

Едмонт БудакянРъководител