Практичен семинар по Тай Дзи Цюан с Ованес Будакян


Заповядайте на практичен семинар по Тай Дзи Цюан със специалното участие на гост-лектора и обучител Ованес Будакян на 28 октомври (събота) от 14:00 до 18:00 часа в Пловдивски Културен Институт!

Тай Дзи Цюан е обичан от десетки милиони практикуващи, които го разпространяват по целия свят. Той се превърна в най-популярния от всички китайски бойни изкуства, като осигурява забележителен принос за здравето на хората.

Тай Дзи Цюан е един от скъпоценните камъни в света на китайските бойни изкуства. Изящен, внимателно структуриран и спокоен стил, същевременно запазил и бойните си аспекти, който се използва като метод за подобряване на здравето и лечение на определени заболявания.

Тай Дзи Цюан се характеризира с плавни и отмерени движения, в него особено ярко е изразен оздравителния ефект на заниманията. Идеален за всяка възраст, за начинаещи, физически неподготвени хора, а също и за хора, които имат проблеми със ставите или гръбначния стълб. Има силно изразени положителни ефекти върху здравето, като укрепване на костната и мускулната система, заздравяване на психиката, подобряване на имунната система и силно подчертан анти-стрес ефект.

Комплексът движения Тай Дзи Цюан не изисква специална физическа и психическа подготовка и е достатъчно лесен за овладяване. В сравнение с другите стилове Тай Чи, той в по-голяма степен е насочен към оздравяване, подобряване на здравето. На основата на този стил могат да се изучават и по-сложни комплекси от движения Ушу (китайски бойни изкуства), да се достигне до тайната за управление на вътрешната концентрация и работа с енергията (Ци гун). Получавате сериозна тренировка на тялото по издръжливост, сила, гъвкавост.

АКЦЕНТИ на семинара – теория и практика:
• Ще се запознаете с една от най-цялостните и хармонични практики по бойно изкуство – Тай Дзи Цюан, която е едновременно и практика за себепознание, самоусъвършенстване и естествено оздравяване.
• Ще се докоснете до източната философия за разбиране на човека и неговото здраве и как да прилагате тези знания в практиката.
• Ще разберете как да придобиете умения и навици, необходими за изучаване на комплекса гимнастически упражнения.

ПОЛЗИ от семинара:
• Ще получите необходимите за начинаещи знания по базово практикуване на Тай Дзи Цюан.
• Ще научите как се изгражда комплекса от упражнения, а също така ще почувствате и осъзнаете вътрешната работа с енергията, която присъства във всяко движение.
• Чрез практиката ще откриете за себе си цялостно разбиране за природата на човека, законите и принципите на взаимодействието му с околния свят.

Гост-лектор и обучител: Ованес Будакян
Ованес започва занимания с бойни изкуства (Киокушинкай карате) още като дете в първи клас през 1985 г. по препоръка на баща си. От тогава до 1996 година преминава през занимания с Окинава Карате, Джудо, Бокс, Шаолин, Да Дао стилове. През 1996 г. започва заниманията си с Ци Гун, а две години по късно (1998 г.) и занимания с Тай Чи, с което продължава и до ден днешен. Присъствал е на множество семинари с различни майстори и поддържа контакт с тях. Инструктор с 20 годишен практически и педагогически опит.

Такса участие:
С предварително записване – 25лв.
В деня на събитието – 30 лв.

ОТСТЪПКИ:

Доведи приятел – 40 лв. за двама участници

Запазете своето място навреме!

Място на провеждане: ул. Иван Перпелиев № 5 Пловдивски Културен Институт За информация: 032/664433 или 0884 777 050 – Рецепция ПКИ

  Свързани статии