Да се учиш от най-добрия в света е вдъхновяващо!

Как започна всичко

Както всяка любов, така и тази към бойните изкуства идва ненадейно. Едва на крехката 7-годишна възраст, Едмонт Будакян открива страстта си към бойните изкуства, докато през 1998 година, не се влюбва в китайското древно бойно изкуство – Тай Дзи.

„Трудно е да се опише енергията, докато практикуваш Тай Дзи – тя трябва да се усети. Именно това усещане ме покори – да си в плен на свободата!, споделя Едмонт Будакян.

Първите си крачки в този необятен свят му помага да направи пионера в България – Красимир Димитров-Китаеца. На негов семинар, майстор Будакян е впечатлен от деликатните, фини и завладяващи движения, които го вдъхновяват вече 20 години. През школата на Едмонт Будакян се обучават стотици любители на бойните изкуства, запалва искрата на вдъхновение и у всеки, посетил неговите семинари и практики в България и чужбина.

Някои срещи те определят за цял живот

Някои хора казват, че в живота няма случайни срещи. Именно толкова специална е и тази, между Едмонт Будакян и майстор Чън Бин – известен като „Големия Дракон“, пряк потомък на създателя на Тай Дзи Цюан!

„Да черпиш знание и опит от извора на бойното изкуство, което те е пленило до живот, е безценен дар. Да се учиш от най-добрия в света е вдъхновяващо!“, разказва майстор Едмонт Будакян.

Специалната връзка, която двамата създават, предопределя и посещението на Чън Бин в България. По покана на Едмонт Будакян и ръководеният от него Тай Чи Център – Пловдив, великият майстор Чън Бин, ще гостува с грандиозен семинар в града под тепетата от 26-ти февруари до 1 март.

Научете повече: https://www.facebook.com/events/935705753467279/